Over Re-Art

reborn – reaction —> reART

reART Collective  bestaat uit  reART Ensemble met top musici die internationaal succes hebben, reART Wereldmuziek Koor, zangers, kunstenaars  uit diverse  disciplines en publiek dat ook een actieve rol speelt voor haar producties. reART Collective is een kunst en cultuur gezelschap die in verschillende vormen multidisciplinaire voorstellingen creërt, produceert en uitvoert. Deze multidisciplinaire projecten zijn gebaseerd op en geïnspireerd door de kunst en cultuur uit Turkije en Nederland in verband met alle andere landen en culturen uit de hele wereld!

reART Ensemble

De kern groep van het reART Ensemble bestaat uit zeven top musici met internationale succes.

Emma Breedveld, viool
Sinan Arat, ney&dwarsfluit
Oğuz Büyükberber, klarinetten
Ardashes Ahoshian, kontrabas&basgitaar
Alper Kekeç, Turkse percussie
Uli Genenger, drumstel
Selim Doğru, piano en muzikale leiding

Behalve de kern groep werkt reART Ensemble meer dan 20 andere top musici uit diverse muziek genres samen.

reART Wereldmuziek Koor


reART Wereldmuziek Koor bestaat uit ongeveer 30 koorleden. Het is een amateur koor dat special getraind om bij professionele producties van reART Collective deel te nemen.
Het koor zingt in diverse talen zoals Turks, Nederlands, Grieks, Engels, Koerdisch, Armeens, Arabisch, Hebreeuws en Italiaans.

De koorleden spelen een actieve rol bij de producties die het koor mee doet. Het koor zingt 1, 2 en 3 stemmig. Een koor met passie, plezier, hoge energie, creativiteit, humor en flexibiliteit!

Selim Doğru

Selim Doğru (1971) groeide op in Istanbul te midden van Turkse, Griekse, Armeense en Joodse buren en culturen. Deze multiculturele rijkdom neemt hij mee in zijn compositiewerken, waarin cross-overs van klassieke en hedendaagse muziek, barok, wereldmuziek, elektronica, draaiorgel en alle mogelijke combinaties daarvan een grote rol spelen. Doğru studeerde piano aan de Marmara Universiteit in zijn geboorteplaats. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium rondde hij studies klassieke en elektronische compositie af.