Ruhi Su | DD:MM:YEAR | 00:00

Ruhi Su (1912-1985) is een legendarische operazanger en troubadour uit de culturele geschiedenis van Turkije. Hij begon zijn carrière als operazanger en eindigt als politieke gevangene. Een voorstelling met muziek, verhalen, dans en filmfragmenten.

Vanaf zijn tiende jaar begon hij met vioolspelen. In 1936 studeerde hij af als docent op de School voor Muziek en zes jaar later behaalde hij zjin diploma op het Staatsconservatorium (opera afdeling) in Ankara. Hij zong de jaren daarna de bas bariton in opera’s zoals Madame Butterfly, Fidelio, Tosca en Rigoletto. In 1952 werd hij gearresteerd, omdat hij werd beschuldigd van lidmaatschap van de verbannen Turkse Communistische Partij. Hij zat vijf jaar in de gevangenis, wat het einde van zijn opera carriere betekende.

reART Wereldmuziek Koor
zang
Çiğdem Okuyucu
Dilara Gökhan
Elif Şenol
Eylem Yıldırım
Gül Şen
Nihat Eksik
Nurdan Saru
Nuri Gazibeyoğlu
Sadık Adıgüzel
Sinan Vural

ensemble
Zeynel Demir, bağlama
Özgür Çelik, kabak kemane
Sinan Arat, ney
Sadık Adıgüzel, kopuz en zang
Alper Kekeç, percussie
Selim Doğru, piano

onderzoek en advies: Nuri Gazibeyoğlu
vertalingen: Yasemin Şahin, Zeynep Günal en Nuri Gazibeyoğlu
documentaire: Hilmi Etikan
presentatie: Yasemin Şahin
Artistieke Leiding: Selim Doğru

Podium Mozaiek
zaterdag, 19 januari, 20:30
om te boeken info@reartcollective.com