Ayşe en de Verliefde Wolk | 13-10-2019 | 14:30

Het meisje Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Totdat een hebberige man verschijnt. Hij wil alle bloemen hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. De man probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven. Maar niks lijkt te werken, liefde blijkt de sterkste kracht die er is. Speciaal voor dit sprookje componeerde Selim Doğru nieuwe muziek met invloeden van Turkse muziek, jazz, Nederlandse smartlap, tango en klassieke muziek. Ayşe en de Verliefde Wolk is een culturele en muzikale reis met acteur René Groothof en zangeres Esra Dalfidan.

Ayşe en de Verliefde Wolk is een zeer bekend Turks sprookje en heeft een iconische waarde: iedereen kent het en álle Turkse kinderen worden er mee opgevoed. De voorstelling is geïnspireerd op de vertelling van het sprookje door de legendarische Turkse dichter Nâzım Hikmet. René Groothof bewerkte de tekst tot een muziektheatervoorstelling.

regie: Aike Dirkzwager
concept en muziek: Selim Doğru
tekstbewerking: Rene Groothof
liedteksten: Sophie Kassies
spel en zang: Rene Groothof en Esra Dalfidan

reART Ensemble
Selim Doğru, piano
Sinan Arat, ney en dwarsfluit
Alper Kekeç, Turkse percussie
Cord Heineking, contrabas
vormgeving: Bülent Evren
kostuum ontwerp: Ezgi Köroğlu
lichtontwerp: Benno Barends

Het reART Ensemble maakt hoogwaardige en ambachtelijke muziek en muziektheater met topmusici. René Groothof is meesterverteller van sprookjes. Hij wordt in dit muziektheatersprookje bijgestaan door jazz zangeres Esra Dalfidan, afwisselend vertellen zij dit oeroude iconische oosterse sprookje.

Ayse en de Verliefde Wolk wordt gemaakt in coproductie met reART Collective, STIP theaterproducties en Podium Mozaïek