De Jaren 70 in Turkije | 09-12-2019 | 20:15

Met tv- en filmfragmenten, verhalen, foto’s en heel veel muziek wordt een beeld geschetst van het dagelijks leven van toen. Bekende zangers en zangeressen brachten hun eerste platen uit en in populaire Turkse films werden veel popliedjes als soundtrack gebruikt.

Selim Doğru maakt een selectie van pop-, volks- en filmmuziek die nog altijd populair is en nodigt een speciale gast uit: Getty Kaspers van Teach-In, die in 1975 het Eurovisiesongfestival won met ‘Ding a Dong’. Een ouderwets feest met veel nostalgie!

reART Ensemble, Wereldmuziek Koor en solisten
concept, regie en muzikale leiding: Selim Doğru

uitvoeringen
Podium Mozaïek – 15 juli 2017
Podium Mozaïek – 10 maart 2018
Stadsschouwburg Utrecht – 21 oktober 2018
Stadsschouwburg Den Haag – 9 december
Stadsschouwburg Deventer – 20 maart 2020

om te boeken
info@reartcollective.com

Het reART Ensemble maakt hoogwaardige en ambachtelijke muziek en muziektheater met topmusici. René Groothof is meesterverteller van sprookjes. Hij wordt in dit muziektheatersprookje bijgestaan door jazz zangeres Esra Dalfidan, afwisselend vertellen zij dit oeroude iconische oosterse sprookje.

Ayse en de Verliefde Wolk wordt gemaakt in coproductie met reART Collective, STIP theaterproducties en Podium Mozaïek